Home Politika Vučić i Vučević uputili saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića, direktora Republičkog zavoda za statistiku

Vučić i Vučević uputili saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića, direktora Republičkog zavoda za statistiku

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić i Vučević uputili saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića, direktora Republičkog zavoda za statistiku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku dr Miladina Kovačevića.

.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

.

Sa tugom sam primio vest o smrti dr Miladina Kovačevića, jednog od najvećih stručnjaka u oblasti statistike i uvaženog člana najrelevantnijih globalnih organizacija i instituta u ovom domenu.

Blic preporučuje


Umro Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku

Veliki erudita i patriota, perfekcionista u svakom poslu, dr Kovačević je postavljao pred sebe i svoje zaposlene najviše standarde, bez obzira na zadatak koji je bio pred njima. Zaljubljenik u preciznost matematike, postepeno je širio oblasti statističkih ispitivanja, a neke od analiza i projekcija koje se odnose na budućnost naše zemlje i po nekoliko decenija unapred, svedoče o njegovoj viziji Srbije, koju je voleo više od svega.

Miladin Kovačević

Foto: Marko Đoković / Tanjug

Miladin Kovačević

Dr Kovačević je bio i jedan od retkih vrhunskih stručnjaka koji je rukovodio najtežim i najopsežnijim statističkim akcijama u vreme raspada bivše Jugoslavije, kada je stručno, odgovorno i profesionalno, bez obzira na početak ratnih sukoba, završio posao u gotovo nemogućim uslovima.

Dostojanstveno je podnosio i sramne verbalne, ali i fizičke napade onih kojima su čast, ljudskost i profesionalizam nepoznate kategorije. Kao naučnik svetskog glasa, nastavio je pošteno i savesno da obavlja svoje odgovorne dužnosti na poslu kojem je bio posvećen iskreno i do kraja, kao što je bio odan i svojoj Srbiji.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima dr Miladina Kovačevića. Neka počiva u miru – navodi se u saučešću predsednika Vučića, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Saučešće Vučevića

Predsednik Vlade Miloš Vučević izrazio je danas saučešće porodici povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Miladina Kovačevića i poručio da je Srbija izgubila velikog stručnjaka.

– Napustio nas je veliki radnik, posvećeni stručnjak i patriota. Izražavam saučešće porodici i prijateljima. Miladine, hvala za sve što si učinio za Srbiju. Nećemo te zaboraviti – napisao je Vučević na svom Instagram nalogu.

Dačić uputio saučešće

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić takođe je uputio saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića.

– Odlazak dr Miladina Kovačevića ogroman je gubitak za našu nauku, ali i za rad svih naših državnih institucija i društvenih organizacija, koji je nezamisliv bez savremene i pouzdane statistike – navodi se u saučešću Dačića, saopšteno je Ministarstva unutrašnjih poslova, dodavši da je Kovačević „dugogodišnjim radom na čelu Republičkog zavoda za statistiku bio pokretač i uporni predvodnik reformi u ovom važnom sektoru, čime se Srbija pridružila državama sa najvišim standardima u ovoj oblasti“.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Miladin Kovačević preminuo je jutros u 71. godini.

(Tanjug)Izvor

You may also like