Home Politika Vučić razgovarao sa Jenčom o ulozi UN u očuvanju mira na KiM i formiranju ZSO

Vučić razgovarao sa Jenčom o ulozi UN u očuvanju mira na KiM i formiranju ZSO

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić razgovarao sa Jenčom o ulozi UN u očuvanju mira na KiM i formiranju ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo.

Aleksandar Vučić i Miroslav Jenča

Foto: screenshot

Aleksandar Vučić i Miroslav Jenča

– Otvoreno sa Miroslavom Jenčom o ulozi UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu. Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija – objavio je Vučić na Instagramu.

Blic preporučuje


„MISIJA UN NA KOSOVU JE OD KLJUČNOJG ZNAČAJA“ Ministar Dačić na sastanku sa pomoćnikom generalnog sekretara UN Jenčom (FOTO)

Vučić je naglasio da je u tom smislu posebno istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od 10 godina.

– Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada, pružati svu neophodnu pomoć i podršku – naveo je Vučić.

(Tanjug)Izvor

You may also like