Home Politika Žele da nam pripišu da smo genocidan narod, ali uprkos tome ovo je jedna pobeda Vučića

Žele da nam pripišu da smo genocidan narod, ali uprkos tome ovo je jedna pobeda Vučića

by euronet063


MINISTAR unutršanjih poslova Ivica Dačić rekao je da je današnji dan za Srbiju veoma težak, jer kako je istakao, žele da nam pripišu da smo genocidan narod, ali da je uprkos tome ovo jedna pobeda Aleksandra Vučića.

ДАЧИЋ О УСВАЈАЊУ РЕЗОЛУЦИЈЕ: Желе да нам припишу да смо геноцидан народ, али упркос томе ово је једна победа Вучића

FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

– Kao što je predsednik Vučić rekao, u sistemu UN se glasa na čudan način. Oni koji nisu prisutni neće da glasaju. Sa manjinom je usvojena Rezolucija. Ona bi bila usvojena i da je bilo 20 glasova za. Ovo je jedna pobeda Aleksandra Vučića. Treba da razumete koliko je predsednik Vučić zvao sve države u svetu, toliko su i drugi zvali. I nisu oni samo zvali, oni su i pretili – rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Dačić je rekao da smo, kako je naveo, u startu imali četiri oslonca, a to su Kina, Rusija, Mađarska i Emirati.

On je rekao da sponzori rezolucije nisu uspeli da privole ceo muslimanski svet da glasa za ovu rezoluciju.

– Ovo je veoma težak dan jer žele našem narodu da prikuju da smo genocidan narod. Ovo nama daje za pravo da kažemo da većina članica nije podržala Rezoluciju – rekao je Dačić.

Daćić je naveo da je po povelji UN za glasanje je potrebna dvotrećinska većina, a oni su tražili prostu većinu. Ministar je naglasio da su ne samo u Beogradu, već i drugim gradovima građani izašli na ulice.

Podsećamo, Generalna skupština Ujednjinenih nacija usvojila je danas Rezoluciju o Srebrenici za koju je glasalo samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

BONUS VIDEO: TROBOJKE SE VIJORE I NA KiM: Podrška Vučiću i njegovoj borbi u GS UN iz Kosovske Mitrovice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like