Home Politika Amerikanci samo razočarni akcijom Kurtijeve policije na severu KiM

Amerikanci samo razočarni akcijom Kurtijeve policije na severu KiM

by euronet063


AMERIČKI Stejt department saopštio je da je razočaran “što je tzv. kosovska policija preduzela akciju u finansijskim institucijama na severu Kosova po nalogu tzv. Ministarstva unutrašnjih poslova”.

РЕАКЦИЈА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА КАО И УВЕК МЛАКА: Американци само разочарни акцијом Куртијеве полиције на северу КиМ

Foto EPA

– Pitanja u vezi sa ovim kancelarijama bila su predmet dugih diskusija u okviru dijaloga koji vodi Evropska unija. Ova akcija nije koordinisana sa međunarodnim partnerima i eskalira tenzije. To podriva percepciju o dobroj veri (tzv.) Kosova u rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom kroz dijalog koji vodi EU – navodi se u odgovoru portparola Stejt departmenta Glasu Amerike.

Kako se dalje navodi u odgovoru portparola Stejt Departmenta „Vlada SAD je dosledno pozivala na koordinaciju između naših vlada kako bi podržala napredak (tzv.) Kosova na njegovom evroatlantskom putu, a poslednji put je to uradila podsekretarka Elizabet Alen na svom sastanku sa (tzv.) premijerom Kurtijem 19. maja”.

Ponavljaju i “jasnu zabrinutost” SAD zbog primene izmenjene uredbe tzv. Centralne banke Kosova koja ograničava uvoz i upotrebu srpskog dinara na KiM.

– Pozivamo (tzv.) vladu Kosova da se vrati konstruktivnom angažovanju u dijalogu uz posredovanje EU kao odgovarajućem kanalu za rešavanje pitanja u vezi sa normalizacijom odnosa između (tzv.) Kosova i Srbije i da se pozabavi osnovnim potrebama svih svojih građana – uključujući i one iz srpske manjine – negativno pogođenim nedavnim promenama valutnih propisa – kažu iz Stejt departmenta za Glas Amerike.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO – Dokaz da Kurtujev poslušnik Radoica Radomirović namešta Srbe na hapšenje šiptarima

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like