Home Politika EKSPO 2027 JE PREKRETNA TAČKA ZA RAZVOJ SRBIJE: Vučić otkrio nove detalje

EKSPO 2027 JE PREKRETNA TAČKA ZA RAZVOJ SRBIJE: Vučić otkrio nove detalje

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otkrio je nove detalje o EKSPO 2027.

ЕКСПО 2027 ЈЕ ПРЕКРЕТНА ТАЧКА ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ: Вучић открио нове детаље - следе важни пројекти

Foto: Printskrin

– Rekli smo da je EKSPO 2027 ključna, ne krajnja, ali prekretna tačka za razvoj Srbije. Danas ću vam predstaviti dokle smo stigli, brojne probleme, rešenja, i govoriti otvoreno o onome šta su izazovi za nas, te vas molim da bez obzira na partijsko opredeljenje – saslušate. Važno je da čujemo mišljenje svakog građanina – rekao je Vučić i dodao:

– Želim da vam pokažem šta smo dosad uradili – rekao je predsednik Vučić i na tabli detaljno pokazao šta se gde nalazi na proketku „EKSPO 2027“.

„U novembru očekujemo da dobijemo zastavu EKSPA – kaže predsednik i dodaje:

– Nacionalni stadion biće povezan sa EKSPOM, u toku su razgovori sa jednom od dve najveće kompanije sveta – „Ledžends“.

– Radićemo da, ne samo upravljaju stadionom u Beogradu, već i u Zaječaru, Loznici, Leskovcu. Priredbe i manifestacije na Nacionalnom stadionu pripadaće EKSPU. Dozvoljeno nam je da EKSPO bude na 25 hektara. Odvojili smo malo veći prostor, trg sa binom, gde će biti i druge velike kompanije da se predstave. Imamo EKSPO promenadu, pešačka zona ide od železničke stanice.

Istakao je da posebno ponosan na ulaz u EKSPO koji su radili srpski arhitekti.

– Ovo je aktivaciona zona, a pored će biti veliki paviljoni koji će moći da iznajme velike zemlje – rekao je Vučić, te dodao i da će biti mogućnost za manje zemlje koje će na videu zidu moći da predstave svoje aktivnosti.

Potom je pokazao i naš nacionalni paviljon, rešenje našeg arhitekte i što će biti gotovo fascinantnog izgleda.

– Biće od stalnog materijala i biće tu kao galerija od 6 hiljada kvadrata, na mnogo nivoa, restorana, kafića i prostora za mlade – rekao je Vučić.

– Nacionalni stadion imaće kapacitet 52.000. Već 2028 očekujemo da se igra finale Lige Evrope. Dosad ne kasnimo oko stadiona iako nam radovi idu teže nego oko EKSPA. Radi se u dve smene, a kad se postave reflektori, radiće se u tri smene. Na samom nacionalnom stadionu radili smo određene izmene, na primer koji se tiču izlaza, da bi se mogla garantovati bezbednost svakom čoveku koji dođe na koncert i da može u bilo kom slučaju nepovređen da napusti ovaj velelepni objekat – rekao je Vučić.

Kada je reč o akvatik centru, Vučić je rekao da je od Mađarske i Orbana dobio ceo projekat, i da je to sjajna prilika za vaterpoliste ali i ostale vodene sportove.

– To će biti drugi ili treći centar po veličini u celoj Evropi – rekao je.

Zatim je ukazao gde će biti smešteni svi učesnici EKSPA, te naglasio da će ti stanovi biti ponuđeni onima kojima je najpotrebnije i da će Vlada o tome donesti odluku kome će pripasti po završetku EKSPA.

Predsednik je napomenuo da je u planu gradnja najvećeg akvaparka i da su u toku razgovori sa najvećim preduzećem koje je zaduženo za stalne postavke cirkusa i zabavnih parkova i da će to bili od velikog značaja za razvoj privrede, privlačenje turista samim tim i razvoj ekonomije.

– Akvarijum će biti smešten sa druge strane Save pored Prirodnjačkog muzeja. Imaćemo i delfinarijum. Akvarijum će biti kod Ušća, a na EKSPU delfinarijum. Kažu da ništa na decu sa autizmom ne utiče kao terapeutski delfini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like