Home Politika Varhelji: Srbija posvećena putu ka EU, cilj je otvaranje narednih klastera

Varhelji: Srbija posvećena putu ka EU, cilj je otvaranje narednih klastera

by euronet063


Vesti

Politika

Varhelji: Srbija posvećena putu ka EU, cilj je otvaranje narednih klastera

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji saopštio je, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Markom Đurićem na marginama Saveta EU za spoljne poslove u Luksemburgu, da je cilj otvaranje narednih klastera u pregovorima sa Srbijom i podrška brzom finaliziranju reformske agende.

Oliver Varhelji

Foto: Olivier Matthys / EPA;

Oliver Varhelji

Varhelji je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks naveo da je Srbija posvećena putu ka EU i nastavku sprovođenja reformi.

Blic preporučuje


Borelj nakon razgovora sa Đurićem: Ključno sprovođenje obaveza iz dijaloga i usklađivanje sa politikom EU


Varhelji: „Srbija postiže uspehe u ekonomiji, ali i u unapređenju pravosuđa“

Na marginama Saveta EU za spoljne poslove sastao sam se sa ministrom Markom Đurićem. Srbija je posvećena putu ka EU i nastavku reformi. Cilj nam je otvaranje narednih klastera u pregovorima i podrška brzom finaliziranju reformske agende – poručio je sinoć Varhelji.

Đurić: Niko nema dilemu da Srbija ostaje posvećena EU putu

Kako je prethodno saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Đurić se sastao u ponedeljak u Luksemburgu sa Varheljijem, nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država članica EU i predstavnika regiona Zapadnog Balkana.

Marko Đurić kaže da niko nema dilemu da je Srbija posvećena EU putu

Foto: Tanjug live / Tanjug

Marko Đurić kaže da niko nema dilemu da je Srbija posvećena EU putu

Đurić je izrazio zadovoljstvo učestalošću i kontinuitetom susreta sa visokim zvaničnicima EU, naglasivši da je to prilika da se glas Srbije čuje, i da niko nema dilemu da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i da je punopravno članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet naše spoljne politike.

U Luksemburgu je juče održan neformalni sastanak ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije i predstavnika regiona Zapadnog Balkana, kojem je prisustvovao i Đurić.Izvor

You may also like