Home Politika Izbori Beograd, Koalicija NADA: Vlast u Beogradu nelegitimna, deo opozicije joj dao legitimitet

Izbori Beograd, Koalicija NADA: Vlast u Beogradu nelegitimna, deo opozicije joj dao legitimitet

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori Beograd, Koalicija NADA: Vlast u Beogradu nelegitimna, deo opozicije joj dao legitimitet

Predsednik Nove DSS Miloš Jovanović tvrdi da će nova vlast u Beogradu biti nelegitimna, a njihovi koalicioni partneri iz POKS smatraju da je vlast dobila legitimitet zahvaljujući delu opozicije koji je izašao na izbore.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Jovanović tvrdi da je vlast u Beogradu proistekla iz „farse“ i da ne može i ne sme biti smatrana legitimnom, saopštio je Novi DSS.

Blic preporučuje


IZBORI 2024, DAN POSLE U Nišu vlast slavi pobedu, oglasila se bojkot opozicija: Napravljen je korak unazad, nismo odgovorni


KO MOŽE DA FORMIRA VLAST U OPŠTINAMA BEOGRADA U tri se lome koplja, a SNS tvrdi da je uzela Vračar gde se dogodila stvar „kakva nije viđena u Srbiji“

– Nesumnjivo je da ćemo vrlo brzo, usled delovanja nelegitimne beogradske vlasti, biti pozvani da joj pružimo odlučan otpor – rekao je Jovanović.

Potpredsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vladimir Đorđević izjavio je da u Beogradu imamo „staru, novu vlast“, koja je na ponovljenim i, kako tvrdi, „ponovo pokradenim izborima, dobila legitimitet od dela opozicije koji je izašao na te i takve izbore„.

– Nažalost, sada nemaju pravo da se bune i ljute, ni da ponovo pričaju o izbornom inženjeringu, kad je sve u skladu sa zakonom koji su vlastodršci usvojili, na njihov predlog – rekao je, između ostalog, Đorđević, a saopštio POKS.

Ove dve stranke, koje čine koaliciju NADA, bojkotovale su izbore u Beogradu, ali su učestvovale na lokalnim izborima u drugim mestima u Srbiji.

Lokalni izbori održani su u redovnom terminu, četiri godine nakon prethodnih. Izuzetak je Beograd, gde su izbori za odbornike bili održani 17. decembra 2023. godine, ali nakon što vlast nije formirana u zakonom predviđenim rokovima na izbore u Beogradu izlazilo se ponovo.

Sva dešavanja sa lokalnih izbora 2024, možete pročitati u našem jučerašnjem blogu.

CeSID objavio rezultate izbora u Beogradu, više o tome u posebnoj vesti.

Kako je Vučić iskoristio šest meseci autogolova opozicije.

Ovo su najnoviji rezultati izbora u Nišu.

(Tanjug)



Izvor

You may also like