Home Politika IZS zahvalila Vladi Srbije za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu

IZS zahvalila Vladi Srbije za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu

by euronet063


Vesti

Politika

IZS zahvalila Vladi Srbije za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu

Islamska zajednica Srbije zahvalila je Vladi Srbije za sve što je u prethodne tri godine učinila da danas muslimani Srbije budu na hadžu u Meki i Medini, navodi se u pismu IZS Vladi u koje je Tanjug imao uvid.

Vlada Srbije

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Vlada Srbije

– Vlada Republike Srbije sa svojim Ministarstvom spoljnih poslova pružila nam je jedinstvenu podršku tako što je dodelila ovlašćenje predsedniku Sabora Islamske zajednice Srbije i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Saudijske Arabije, Muhamedu Hamdi Jusufspahiću, da predstavlja muslimane Srbije u procesu otklanjanja prepreka i ostvarivanja kvote za hadž – navodi se u pismu.

– Hadžiluk je važan čin pri praktikovanju vere, što je pravo svakog građanina Srbije zagarantovano Ustavom – dodaje Islamska zajednica Srbije.

Takođe IZS je uputila pismo zahvalnosti i ministarstvu hadža Kraljevine Saudijske Arabije, sto je na zahtev vlade RS obezbedilo veću kvotu za učešće muslimana Srbije na hadžu.

Islamska zajednica Srbije zahvalila je ministru hadža Saudijske Arabije Tavfiku Al Rabiji i njegovim saradnicima za sav trud koji su učinili, da muslimani Republike Srbije, nakon kraćeg prekida, ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju, za 700 hodočasnika odobrenu i obezbeđenu, navodi se u Povelji priznanja i blagodarnosti.

(Tanjug)Izvor

You may also like