Home Politika LICEMERJE ZAPADA – GLASALI ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI, A PODRŽAVAJU ISTREBLJENJE U GAZI: Ovako ruski mediji pišu o Srebrenci

LICEMERJE ZAPADA – GLASALI ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI, A PODRŽAVAJU ISTREBLJENJE U GAZI: Ovako ruski mediji pišu o Srebrenci

by euronet063


RUSKI mediji izvestili su o licemerju Zapada kada je u pitanju sramna rezolucija o genocidu u Srebrenici. Takođe, oni prenose reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je naveo da se dve trećine čovečanstva nije usaglasilo sa rezolucijom.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЗАПАДА - ГЛАСАЛИ ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ, А ПОДРЖАВАЈУ ИСТРЕБЉЕЊЕ У ГАЗИ: Овако руски медији пишу о Сребренци

Foto: Tanjug

Tako Sputnjik u naslovu rezoluciju naziva kontroverznom, dok u analizi pod naslovom „Zapad licemerno podržao glasanje UN o ‘genocidu’ u Srebrenici dok ‘podržava istrebljenje Gaze'“ ocenjuje da je danas pokazan nivo licemerja van svake konkurencije.

Predlog dolazi u veoma interesantnom trenutku. Dolazi u trenutku kada zapadne zemlje podržavaju istrebljenje Gaze. I zato žele da skrenu gnev muslimanskih zemalja i da daju alibi muslimanskim zemljama koje su glasale za rezoluciju…da se nekako izjasne pred svojim narodom jer oni ništa ne rade kada je Palestina u pitanju. Ovo je glavni motiv. Motiv je i podsticanje razlika među zemljama svetske većine u nastajanju, koja se bori i koja se bori i pobeđuje zapadnu hegemoniju i globalnu dominaciju Zapada u celom svetu, ocenjuje se u tekstu.

Foto: Printskrin

 

Foto: Printskrin

Raša Tudej prenosi izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

– Učinili su sve da pojačaju podele i ponize Srbiju. Ali stajali smo uspravno. Borili smo se i verujem da smo odbranili čast naše zemlje.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Itar Tas navodi preneo je zahvalnost predsednika VUčića prema zemljama koje su pokazale da su našoj zemlji pravi prijatelji među kojima su Kina, Rusija i Mađarska.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like