Home Politika Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice na Kosovu

Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice na Kosovu

by euronet063


Vesti

Politika

Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice na Kosovu

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posledica, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ručna bomba

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Ručna bomba

Kako se dodaje u saopštenju, porodica Đuzić već duže vreme se nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića, početkom prošle godine, je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića, a sada su se našli na novom udaru.

Blic preporučuje


„DEVOJČICA JE LEŽALA, JAUKALA I TRAŽILA SVOJU MAJKU“ Očevidac otkriva užasne detalje nesreće kod Novog Bečeja: „Žena je bila u kanalu, vozač NIJE POZVAO HITNU!“

Cilj je zastrašivanje

Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija, da etnički očisti prostor KiM. Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome“, ističe se u saopštenju.

Kancelarija za KiM dodaje da Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora, navodi Kancelarija za KiM.

(RTS)Izvor

You may also like