Home Politika Rat u Ukrajini se vodi zbog litijuma (VIDEO)

Rat u Ukrajini se vodi zbog litijuma (VIDEO)

by euronet063


RAT u Ukrajini traje već više od dve godine, a jedan od plenova pobede, kako ocenjuje Dojče vele, mogle bi da budu i ogromne naslage litijuma koje Ukrajina poseduje.

ВУЧИЋ ЈЕ БИО У ПРАВУ, ОПАМЕТИМО СЕ! Немци потврдили: Рат у Украјини се води због литијума (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Naime, Ukrajina poseduje ogromne naslage litijuma, što je važan metal za baterije koje pokreću električne automobile ili pametne telefone, a upravo ovo su Nemci potvrdili. Ovim su takođe potvrđene i reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nedavno održane konferencije za medije – da će se ratovi voditi zbog litijuma. 

„Dojče vele“ je u svom prilogu potvrdio da bi ukrajinska nalazišta litijuma mogla da budu među plenom pobede koju Rusija traži, a upravo je Vučić nedavno rekao da će se zbog litijuma voditi ratovi: 

– Litijum je nešto što postaje najvažnija kritična mineralna sirovina i oko litijuma će se voditi ratovi u budućnosti. Nije slučajno to biloi zašto smo zaustavljeni pre dve godine i jedanput sam to rekao i ponoviću to jer znam o tome više nego drugi građani ove zemlje. To je bila prava minijatura pojedinih zapadnih službi da zaustave ubrzani i mnogo brži razvoj Srbije nego nekih drugih zemalja u regionu. Prava njihova šahovska minijatura u kojoj su nas porazili, oduzeli nam dve godine vremena dok se nisu izborili za neke svoje interese i dok nisu sačekali neko vreme u kojem ćemo mi da se opametimo i razumemo stvari na drugačiji način – rekao je predsednik Vučić. 

Pogledajte priloženi snimak: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like