Home Politika Sve spremno za ceremoniju početka izgradnje železničke obilaznice (FOTO)

Sve spremno za ceremoniju početka izgradnje železničke obilaznice (FOTO)

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obići će danas pripremne radove i prisustvovati ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

ВУЧИЋ ДАНАС У НИШУ: Све спремно за церемонију почетка изградње железничке обилазнице (ФОТО)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sve spremno za obilazak

Početak obilaska radova zakazan je za 10 časova.

Foto: M.Škorić

Foto: M.Škorić

Kako se može videti na fotografijama brojne mašine su na terenu, prisutan je veliki broj radnika, a tu su i ministri i funkcioneri.

O obilaznici

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša deo je projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš – Dimitrovgrad.

Železnička obilaznica oko Niša biće duga 22 kilometra. Projekat obuhvata radove na severnoj obilaznici oko grada Niša, izgradnju jednokolosečne elektrificirane pruge i elektrifikaciju deonice Crveni Krst – veza sa obilaznicom.

Izgradnja obilazne pruge oko Grada Niša u dužini od oko 22 kilometra planira se od stanice Niš Ranžirna do stanice Sićevo, u koridoru sa auto-putem Niš – Dimitrovgrad.

Severna železnička obilaznica oko Niša obuhvata izgradnju nove jednokolosečne elektrificirane pruge. Nova, jednokolosečna, elektrificirana obilazna pruga oko Niša u dužini od 22 kilometra biće osposobljena za brzinu vozova do 120 km na sat.

Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor o izgradnji obilaznice sa firmom „Extra Auto Transport“, kao vodećim članom konzorcijuma, koji čini i kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“.

Vrednost ugovora iznosi 153,6 miliona evra, a rok za izvođenje radova je 1.035 dana.

Generalna direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković istakla je da će izgradnjom železničke obilaznice oko Niša biti rešeno pitanje niškog železnčkog čvora i da vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, kao i da će bezbednost saobraćaja biti podignuta na viši nivo.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like