Home Politika Studenica je posebno mesto, na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost (FOTO)

Studenica je posebno mesto, na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost (FOTO)

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je manastir Studenicu, gde ga je dočekao starešina manastira otac Tihon.

ВУЧИЋ ПРЕД МОШТИМА СВЕТОГ СИМЕОНА: Студеница је посебно место, на којем се преплићу наша прошлост и будућност (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/avucic

– Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti.

Zahvalan sam starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog Svetoga Save. Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka.

Kao i Studenica, Srbija je bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena, obnavljana i oživljavana.

Zato je ovo posebno mesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zaveti i putokazi za potomke – da ne izneverimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze.

Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo – poručio je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like